Kakeblogger er det mange av så det er egentlig ikke målet mitt å bli det- men innimellom kommer jeg over noe som jeg virkelig mener det er verdt å dele. Sånn som denne herlige fristelsen her. Den anbefales og har gjort susen her i heimen noen ganger nå- med og uten gjester.
Skogsbærpai ( bærpai)
Paibunn:
- 150 g smør
- 2 ss vann
Fyll:
- Skogsbærblanding ( frossen)-kan også tines. Lurt å helle av bærsafta før man har i kaka.
- Blåbær(friske)
- Bringebær( friske)
- Vaniljekrem
På denne årstiden har jeg kjøpt friske bær i butikken
Slik gjør du:
1. Smuldre smør og mel, tilsett vann og elt til en fast deig, gjerne i en matprosessor. Avkjøl deigen noe og kjevle den ut mens den fortsatt er litt myk. Du kan også trykke deigen direkte ned i paiformen. Prikk deigen med gaffel for å unngå at den hever seg..
2. Stek i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter til bunnen er svakt gyllen.
3. Fyll den avkjølte paibunnen med vaniljekrem ( jeg brukte ferdiglaget fra Piano) og bær
4. Ta litt paideig ( som man har spart igjen) og lag et " gitter " eller en spiral som jeg har gjort -for pyntens skyld men også for å" samle" fyllet litt.
Stekes på 200 °C i ca 20-30 min ( man ser når den er ferdig)
Den smaker best varm- men går også fint an å spises avkjølt. Den er god uansett faktisk!
Min erfaring er at den smaker himmelsk men ser ut som det motsatte når den ligger på asjetten. Det er svært vanskelig å få hele jevne stykker. I hvertfall lykkes jeg sjelden...
Cecilia gir denne kaka " tommel-opp" !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar